Известие

Collapse
No announcement yet.

Читава 147 в бюджет от 4500?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

dansguardian, мн глупости написа приятел.
    Рецеклирането е успешно, ако се извърщи качествено. С полиуретанови тампони, возията се втвърдява една идея...и е трдуно усезаема. Управлението става по директно. Шарнирите издържават мн км направени така.
    - За маслото, масло + маслен + въздшен = 80лв. + 5лв труд И то мн хубаво масло. Селения 10в40 Турбодизел...това си е маслото за този двигател. Ако ти е кеф за още 30лв ще вземеш 5в40.
    - комплект Дайко + ролки Ина + водна помпа Бугати са грубо 190лв ...труда е според зависи 50лв.
    - Трв носачи са 200лв горен, долен с остъпката грубо. Комплекта за предница да е 500 с отстъпка.
    - съединител Валео 280лв + 80лв труд по смяна

Не са толкова страшни ремонтите...ако избереш правилното возило.
    Ако си търсиш,първо виж форумните...има хубави бензинови и дизелови.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      dansguardian, мн глупости написа приятел.
      Рецеклирането е успешно, ако се извърщи качествено. С полиуретанови тампони, возията се втвърдява една идея...и е трдуно усезаема. Управлението става по директно. Шарнирите издържават мн км направени така.
      - За маслото, масло + маслен + въздшен = 80лв. + 5лв труд И то мн хубаво масло. Селения 10в40 Турбодизел...това си е маслото за този двигател. Ако ти е кеф за още 30лв ще вземеш 5в40.
      - комплект Дайко + ролки Ина + водна помпа Бугати са грубо 190лв ...труда е според зависи 50лв.
      - Трв носачи са 200лв горен, долен с остъпката грубо. Комплекта за предница да е 500 с отстъпка.
      - съединител Валео 280лв + 80лв труд по смяна

Не са толкова страшни ремонтите...ако избереш правилното возило.
      Ако си търсиш,първо виж форумните...има хубави бензинови и дизелови.
      Колега rusiq86, братле, нещо си в ужасна грешка с цените на TRW-то... 2 долни Х 280 лева прави 560 лева, два горни Х 180 лева прави 360 лева. Колко прави 560 лева + 360 лева? Отг. 920 лева. Говоря за цени в магазина, без каквито и да било отстъпки (не всеки има твоите възможности). И какъв е този труд от 50 лева за смяна на ремъци и ролки? Цените на труда започват от 100 лева, останалото е компромис. Освен това колега ремонтния комплект струва 210 лева, а водната помпа е 50 лева. И за финал ще ти кажа, че полиуретана е пълна скръб по отношение на комфорта - всичко може да е, но СКЪРЦА. Факт. Хайде със здраве!
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

На 156-цата съм с полиуретан от има няма 3 години..и съм адски доволен.
        За 156-цата от подписа, комплекта ремък дайко, ролки ина, водна помпа бугати направи 190 лв...от колегата пинифирина Варна. Смяната ми в Русе струва 50 лв. И повярвай, човека е адски кадърен...
        За трв носачи...трявба да си луд да не намериш начин да не ползваш отстъпки...които са си 30%...предницата два горни+ два долни на 600 макс може да се вземе.
        То и задна главина струва 220 лв...но има начин и а 50 лв да минеш с СКФ.
        Който търси намира!
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Колега dansguardian не знам защо водим още този спор няма значение, но просто е глупаво да казваш ти какъв вариант избираш за твоята кола и да пишеш неземни суми, от които има два пъти по евтин вариант, на което принципа е почти един и същ.Ти си предпочиташ да даваш по 700лв за два носача някой като мен предпочитат рециклирани такива, които имат същата здрави и от които съм много доволен и няма никаква скърцане или нещо подобно.Ти като караш по тези улици и дупки, ако не носача таблото ще ти падне и ще се разкърца ако ще не TWR сложиш, а квото искаш.Все пак като чуе някой какви пари влагаш за една алфа, струваща 3000 лв а ти влагаш толкова САМО в окачването малко или много би се отказал...пак казвам всеки си намира алтернатива била тя, скъпа или евтина последствията си е носим после, ако има такива.Ти защо мислиш, че като даваш тия пари получаваш оригиналното? В България оригиналното от ментето е много тънка границата.Не виждам повече да спори, но от такива мнения е малко избързано да казваш!
          Алфа Ромео 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
            Първо какво се разбира под "рециклиране"?
            -Подмяна на тампоните с полиуретанови
            -Ремонт на шарнирите

Когато се подмени един тампон с полиуретанов возията става по-твърда, но стабилността на колата на пътя се повишава. След време започва да скърца, въпреки че е смазан с морска грес, скърцането е неизбежно. И какво правим, когато возията вече не е мека?
            Приятелю,изобщо не си наясно какво означава думата "рециклиране".Тоест в случая,ако си бил с каучукови тампони,то те ти се заменят с такива,ако евентуално някой поиска нещо друго,и не го интерисува возията,или иска нещо да експериментира,
            то си е негова работа.
            Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
              ...след като си купиш "читавата" 147-ца ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да се обслужи:
              -ангренаж, ролки и водна помпа + труд -> около 400 лв.
              -биелетки и смяна на предни носачи + труд -> около 900 лв.
              -масло, маслен и въздушен филтър + труд -> около 120 лв.
              ...и това е само началото!!!
              K,ви..,къде са тия цени!! В Италия ли?!

---------- Post added at 19:26 ---------- Previous post was at 19:15 ----------

Първоначално публикувано от slavi88 Покажи съобщение
              Здр. колега. Читава 147 с този мотор едва ли ще намериш за 4500. Моята е взех за 5100 1.6 105hp точно от горубляне колкото ида не ти харесва. Нз колата се оказа изненадващо мн запазена. Не беше удряна, драскана, прегледахме я доста обстойно даже собственика ни гледа малко странно и най-важното карана не много ( 84400 ) Когато е докарахме в Пловдив в сервиза на брат ми е погледнахме отдолу. Нямаше такава запазена кола. окачване, тампони всичко беше не 6+ а 66+ . колкото до разходите по колата не са толкова фрапиращи. 400 лв задължителните консумативи и си 6. само пари за тунджа да има. иначе избора ти за двойката е чудесен.
              Преди 3 месеца продадох перфекта 147ца!!! Наистина перфектна за 4700лв! Обслужена на 100%,Газова фобус,каско,всички екстри за модела+перфектен кожен салон!!! Продадох я само защото беше с 3врати,а детето расте и взех 147-ца с 5врати!! Най добре да търсиш кола от човек които си е гледал..Ето как изглеждаше моята.!
              http://tuning7350.snimka.bg/automobi...06675.28710303
              Дано новия собственик, не се сърди!!
              Ето и новата http://tuning7350.snimka.bg/automobi...omeo-fl.713703 ама за нея се бракнах повечко!!
              EXX- Alfa Romeo 147 1.6ТС 120к.с-2001г. - Gray /147-105к.с-2009г. - Black/ 147-105к.с-2008г.-Brown
              147-105к.с-2008г. - Brown/147-105к.с-2009г. - Red
              NEW-Cruze 1.8 16v 144к.с-2014г./BMW 120d 177к.с

Comment

Колега, да те надъхам малко и аз...преди месец купихме на комшията на жена му 147-ца 2,0 ТС, кожен салон, аудио босе, навигация,телефон, мултифункционален волан, темпомат, 4 врати за скромната сума от 2900лв. След обслужване и монтаж на газов инжекцион дойде към 4200 и количката е супер, така, че винаги може да се намери свестен екземпляр но си е и до късмет, пожелавам ти успех
                Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                ex Alfa 156 1,9 JTD
                ex Alfa 75 1,8

Comment

115 коня ще са ми малко, при положение, че даунгрейдвам от трилитров V6 с 216, ама живота не е режеш-ядеш, се оказва

Последен, тъп, може би, въпрос. Има ли чалъм да се разбере какво е състоянието не селеспийда (признаци за скапване примерно; знам, че, да речем, ситроенка с автомат не се купува посмъртно, щото по дефолт е много зле. тука нещо такова има ли?) и какви точно са ядовете с него?
                  Събирам помощи за 911 GT2

Comment

Значи колега аз имам 147 2.0 туин спарк и да ти кажа съм мн доволен от колата а до скърцащите пластмаси нямам този проблем брат ми има голф 4 иии подръжката му е по голяма от на алфата пък за возия визия и т.н. няма място за сравнение алфата е много по добра.Тарко като му трябва кола а пред нас са и двете винаги взема алфата и го питам защо а тои като човек който е карал много марки коли ми казва че алфата е в пъти по добра от голфа.Така че колега не се чуди вземай алфата но да ти кажа 2.0 си дава разход към 10-12 градцко така че ако турсиш икономичен вземи дизела.

Comment

Първоначално публикувано от Venci_0012 Покажи съобщение
                      Значи колега аз имам 147 2.0 туин спарк и да ти кажа съм мн доволен от колата а до скърцащите пластмаси нямам този проблем брат ми има голф 4 иии подръжката му е по голяма от на алфата пък за возия визия и т.н. няма място за сравнение алфата е много по добра.Тарко като му трябва кола а пред нас са и двете винаги взема алфата и го питам защо а тои като човек който е карал много марки коли ми казва че алфата е в пъти по добра от голфа.Така че колега не се чуди вземай алфата но да ти кажа 2.0 си дава разход към 10-12 градцко така че ако турсиш икономичен вземи дизела.
                      Че, то ако е за Града,особено за къс проход..дизел,бензин все тая!!!
                      EXX- Alfa Romeo 147 1.6ТС 120к.с-2001г. - Gray /147-105к.с-2009г. - Black/ 147-105к.с-2008г.-Brown

Comment

Първоначално публикувано от tuning7350 Покажи съобщение
                        Че, то ако е за Града,особено за къс проход..дизел,бензин все тая!!!
                        147-ца със 15-ски джанти и кротко каране е 6.5л/100 в града!
                        С юнашко каране е 8л/100 в града!
                        За дизел става въпрос......

Съмнявам се да е баш еднакъв разхода бензин-дизел точно във града......
                        sigpic
                        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                        147 JTDm 140-Малката манекенка
                        GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                          147-ца със 15-ски джанти и кротко каране е 6.5л/100 в града!
                          С юнашко каране е 8л/100 в града!
                          За дизел става въпрос......

Съмнявам се да е баш еднакъв разхода бензин-дизел точно във града......
                          Подкрепям, даже моята с яко ръчка едва успях да я докарам до 10л на 100км градско а е вече към 200 коня...
                          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                          ex Alfa 156 1,9 JTD
                          ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                            Подкрепям, даже моята с яко ръчка едва успях да я докарам до 10л на 100км градско а е вече към 200 коня...
                            Еехехе...мъжага тоя Пешо
                            Алфа Ромео 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                              Е аз също я ръчкам(те конете са скромни)ама все пак съм доволен,и я докарвам 10-12 газ във Пловдив!!!
                              Магистрала Пловдив-София///София-Пловдив 7.5-8.00л със скорост 120-130км/ч

Comment

Първоначално публикувано от tuning7350 Покажи съобщение
                                Е аз също я ръчкам(те конете са скромни)ама все пак съм доволен,и я докарвам 10-12 газ във Пловдив!!!
                                Магистрала Пловдив-София///София-Пловдив 7.5-8.00л със скорост 120-130км/ч
                                Същия мотор и същия разход на гориво е и при мен.

Да допълня. Моята я взех за 4700лв - 1.6/120 със всички екстри за модела, 4+1 врати(доста запазена с перфектен кожен салон).
                                От там 300лв застраховка, регистрация, еко такса и винетка. После още 350 лв. за обслужване.

За година и половина и 25к километра съм сменил:
                                Термостат - 65лв (един месец след като я купих)
                                Гарнитура на клапаните - 70лв(2 седмици след като я купих - губеше яко масло...)
                                Предно окачване 450лв - (нови горни носачи - АТЕС (старите бяха здрави, но така и така бях решил да сменям всичко) и рециклирани долни носачи + биелетки + кормилен накрайник + тампони на СЩ.)

Май окачването е най-проблемната част на този автомобил...
                                Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Working...
                                X